spotnet downloaden

Spotnet handleiding

Spotnet is een programma waarmee je op een overzichtelijke manier usenet nieuwsgroepen kan doorbladeren en als je iets hebt gevonden dan kan je het ook direct downloaden. Er zijn 2 versies van het programma, spotnet classic en spotnet 2.0

In deze handleiding laten wij je zien hoe je spotnet classic kan installeren. Waarom niet versie 2.0 denk je misschien? Er is vrijwel geen enkel verschil. Afgezien van het feit dat spotnet 2.0 reclame maakt voor een payserver provider. Daarom negeren wij deze versie en laten wij je zien hoe de classic versie werkt. Vind je de geschreven handleiding niet duidelijk of hou je niet van lezen? Bekijk dan de videohandleiding die onderaan deze pagina staat.

Spotnet downloaden en uitpakken

Klik op de afbeeldingen in deze handleiding, dan worden ze groter zodat je ze goed kan zien.

Allereerst moet je spotnet downloaden. Dat kan je hier doen. Neem altijd de laatste versie, oudere versies werken in de meeste gevallen niet of niet naar behoren.

spotnet uitpakken winrarNa het downloaden kan je beginnen met het installatieproces.  Het programma is ingepakt met Winrar. Dit hebben de makers gedaan om het installatiepakket iets kleiner te maken.

Je moet dus Winrar op je computer hebben. Als dat nog niet het geval is, kan je Winrar hier downloaden. Eigenlijk mag je Winrar maar gedurende een bepaalde tijd gebruiken. Maar daarna werkt het programma ook nog gewoon.

Klik met de rechtermuis op het Winrar bestand. Pak het bestand uit door op “Extract to” te klikken. Het spotnet installatie bestand wordt nu netjes in een folder uitgepakt.

Installeer spotnet

spotnet installerenDe installatie kan beginnen.
Klik twee keer op het installatiebestand. Er verschijnt nu een venster, zoals je dat hiernaast ziet.
De installatie is vrij simpel.

Klik op Next om verder te gaan.

Gewoon of portable?
portableJe kan spotnet ook installeren op een USB stick, portable. Het voordeel hiervan is dat je de USB stick zo in een andere computer kan steken en het programma niet weer hoeft te installeren. Een nadeel van een portable installatie is dat deze langzamer is dan een reguliere installatie.

Een payserver instellen

payserver gegevens instellenOm gebruik te kunnen maken van het programma heb je een payserver nodig. Er zijn vele uitstekende payserver providers. Eweka is gratis te proberen, dus als je nog geen payserver hebt, kan je kiezen voor deze usenet provider. Na inschrijving krijg je middels het klantenpaneel en email logins voor de payserver.

spots ophalenDeze bestaan uit een username, wachtwoord en payserver adres. Je kan linksboven, naast ‘provider’ Eweka of een andere payserver provider selecteren. De header, upload en download server gegevens worden dan automatisch ingevuld. Je hoeft nu alleen nog maar je username en wachtwoord in te voeren.

Spotnet zal nu alle headers, spots en reacties op gaan halen. Dit kan een half uur, in sommige gevallen zelfs een halve dag duren.

De lijst met spots

spotsAls alle headers, spots en reacties zijn opgehaald, verschijnt er een lijst met spots. De nieuwste spots staan bovenaan. Aan de linkerkant kan je kiezen uit verschillende dingen, van films tot applicaties. Als je over een goede payserver beschikt is het aanbod enorm. Zoeken kan je doen middels de zoekfunctie. In het nu volgende voorbeeld gaan we zoeken naar Ubuntu, een besturingssysteem.

download spotnetEr verschijnt een lijst met alles wat te maken heeft met de zoekopdracht. Soms zie je slechts een enkele spot, soms is de lijst ontzettend lang. Dubbelklik op de spot die je wilt bekijken en misschien wilt downloaden. Een nieuw tabblad wordt dan geopend.

Downloaden met spotnet

download nzbAls je de spot wilt downloaden kan je op het pijltje klikken.
De spot wordt dan automatisch in het tabblad downloads geladen. Heb je een snelle payserver, dan is een spot snel gedownload. Is je payserver wat langzamer, dan kan het soms vrij lang duren.

 

nzb downloadenAls de download klaar is, kan je dat zien in het tabblad ‘downloads’. Hier kan je ook zien wat de downloadsnelheid is en hoe lang het ongeveer nog duurt voordat de download is voltooid. Je vindt de download in je folder downloads en kan er dan gebruik van maken.

 

Lees meer

newzbin

Newzbin het alternatief voor nzbserver

De bekendste nzb website in Nederland is nzbserver. Niet veel mensen weten dat er een goed alternatief is voor nzbserver. De website newzbin is veel uitgebreider en heeft een ontzettend actieve en gezellige community.

Mensen die naar newzbin.org gaan, zien een simpel forum en haken dan vaak af. Newsbin is echter veel meer dan een forum. Het forum is een onderdeel van de usenet website. Het beste gedeelte van newzbin is de web versie en dit gedeelte van de website lijkt erg veel op nzbserver.

Newzbin inschrijven

Hieronder een korte handleiding over het gebruik van de webversie van newsbin. Je kan op de afbeeldingen op deze pagina klikken om ze groter te maken.

registeren newzbinAllereerst is het noodzakelijk om je in te schrijven voor de website. Ga naar web.newzbin.org/login.php en zoek naar de tekst ‘Nog geen account? Registeren‘. Klik hierop en registreer je met een echt email adres, je krijgt hierna een bevestigingsmail. Gebruik niet je echte naam, verzin een leuke nickname.

Na de registratie op newzbin

newzbin interfaceNa de registratie kan je naar web.newzbin.org gaan en inloggen met de logins die je hebt opgegeven tijdens de registratie. Je krijgt nu de echte website te zien, die erg lijkt op nzbserver en bijna net zo werkt. Je ziet een lijst met spots en aan de linkerkant kan je kiezen uit allerlei categorieën, van films, muziek tot programma’s. Het is mogelijk om deze lijst te doorlopen of een gewenste categorie aan te klikken en deze door te nemen. Maar je kan ook direct zoeken naar een spot.

Makkelijk naar een nzb zoeken

Dankzij de zoekfunctie is het makkelijk om naar een nzb bestand. Bovenaan de website zie je een witte zoekbalk. Als je hierin een zoekopdracht invoert opent er een nieuw klein venster. Je kan eventueel filters gebruiken. In het voorbeeld op de afbeelding zoeken wij naar Ubuntu.

 

nzb searchNa het zoeken verschijnt er een lijst met resultaten. In ons geval is er slechts 1 zoekresultaat maar dat is genoeg. Om de spot te bekijken moet je er twee keer op klikken, waarna een nieuw venster wordt geopend. Je krijgt dan allerlei informatie te zien over de spot en hebt de mogelijkheid om een nzb bestand te downloaden.

 

Newzbin nzb downloaden

newzbin nzb downloadenEr is vaak veel informatie te zien. Mensen plaatsen teksten, afbeeldingen en links naar websites met meer informatie over een spot. Je kan de spotter bedanken of een berichtje achterlaten voor degene die de spot heeft aangemeld. Als je de nzb wilt downloaden kan dat op 2 manieren. Kijk in de rechterbovenkant. Daar zie je SAB en nzb staan. Gebruik je SABnzbd om te downloaden? Klik dan op SAB. Als je een ander download programma gebruikt, kan je op nzb klikken. Er wordt direct een nzb aangemaakt, die je in je download programma kan laden. Het downloaden begint dan.

Betalen voor newzbin?

Voor bepaalde opties moet betaald worden. De beheerders van newzbin willen een donatie in ruil voor deze opties. Enkele van deze opties zijn de HD Seriebox en de HD Moviebox, waarin je films en series kan opslaan. Het is echter niet noodzakelijk om te doneren. De website werkt uitstekend zonder ervoor te betalen. Wil je wel betalen dan moet dat via cryptocurrency. Je koopt dan via iDeal of Paypal cryptocurrency, waarna dit wordt overgemaakt naar de beheerders van de website.

Gezelliger dan nzbserver, makkelijker dan binsearch

Newzbin heeft niet alleen een forum maar ook een chatbox. Daarnaast kan ieder lid reageren op spots. Dan is niet mogelijk op nzbserver, waardoor newzbin een stuk gezelliger is.

Vergeleken met nzb zoekmachines zoals binsearch en nzbindex is newzbin een verademing. Je krijgt veel meer informatie, kan met andere leden communiceren en zelfs verzoekjes doen. Wij zijn daarom van mening dan newzbin de beste en meest uitgebreide usenet website is van dit moment.

Lees meer