Spotnet en Spotweb alternatieven

Spotnet en Spotweb kunnen ontzettend handig zijn. De reacties van andere leden zijn vaak ook erg praktisch. Als veel mensen aangeven dat een spot eigenlijk een virus is, weet je dat je deze beter niet kan downloaden. Waarschuwen mensen op Spotweb of Spotnet voor een incomplete post, dan kan je ook maar beter verder kijken. Maar soms zijn de reacties van mensen op Spotnet en Spotweb wel erg naar.eweka payserver banner

Spotnet en Spotweb, een thuis voor trollen

Helaas zijn er amper actieve moderators op Spotnet actief. En, als iets op Spotnet wordt aangemeld, verschijnt het later op Spotweb. Ook reacties van mensen worden later in Spotweb getoond.

Als iemand een bestand upload, een spot, dat echt illegaal is, dan zijn er wel moderators. Een dergelijke spot wordt dan vrij snel verwijderd. Post iemand dezelfde film die een grote releasegroep net heeft geüpload, dan wordt zo’n film meestal ook erg snel verwijderd. Maar, reacties van mensen worden vrijwel niet bijgehouden. Als je op zoek bent naar een leuke film, zie je de reacties. Maar je ziet ook met regelmaat reacties van trollen. Je kan ervoor kiezen om ze te blacklisten als je Spotnet of Spotweb gebruikt. Als je een Spotweb website, zoals nzbserver gebruikt, kan je helaas niemand blacklisten. Je blijft de reacties van deze mensen dan ook zien.

Meer dan alleen nare teksten

Sommige mensen zijn er niet zozeer op uit om hun gal te spuwen op Spotnet, maar willen het liefst hun website promoten. Je ziet dan een link en als je deze volgt kom je meestal uit op een nare website waar allerlei troep wordt aangeboden. Ga daar dan ook niet op in.

Jammer voor spotters op Spotnet

Een spotter is iemand, soms zijn het meerdere mensen, die tijd besteden aan het uploaden en aanmelden van een spot. Ze doen in veel gevallen hun best om een leuke spot te delen met anderen. Niet alle spotters hebben goede bedoelingen, wat jammer is voor andere gebruikers.

Newzbin en Spotweb alternatieven

Veel mensen die downloaden en de grotere spotters, zijn om de bovengenoemde reden dan ook overgestapt naar besloten websites waar veel moderators zijn. Een van de voorbeelden is newzbin. Een website die wat weg heeft van een Spotweb website. Spots worden zeer goed bijgehouden, moderators laten geen slechte spots toe. En als een lid zich niet gedraagt, dan volgt er meestal een waarschuwing of een ban. Mede hierom is het aanbod op Spotnet en Spotweb de laatste jaren enorm afgenomen. Terwijl het aanbod en de kwaliteit van spots op websites zoals Newzbin veel beter zijn geworden. Newzbin is hier te vinden. Er zijn talloze andere Usenet websites die echt de moeite waard zijn!