Payservers

Er zijn in Nederlands tientallen payserver aanbieders en in het buitenland wel duizenden. Sommige payservers zijn uitstekend, anderen zijn redelijk en helaas zijn er ook payservers die je beter niet kunt afnemen. Wat zijn de beste payservers en waar moet je op letten als je een abonnement afsluit voor een maand of misschien zelfs een heel jaar?

Vele payservers maar welke heb je nodig?

Leuk al die payservers, tientallen in Nederland, honderden in de VS, enkele tienduizenden wereldwijd. Welke heb je echt nodig, wat is een goede payserver? Je kan je beter afvragen wat voor jou de beste payservers zijn. Je moet talloze zaken in beschouwing nemen voordat je zelfs maar begint aan een maand abonnement.

Internetverbinding

Hoe snel is je internetverbinding? Je kan met een payserver namelijk nooit sneller downloaden dan de snelheid van je internetverbinding. Mooi dat men een verbinding aanbiedt van 400 Mb/sec, maar als je een internetverbinding hebt van 20 Mb/sec heb je niets aan die downloadsnelheid. Download je heel vaak of slechts af en toe? Laat je je computer in de nacht aanstaan, zodat die dan kan downloaden? Dan heb je geen hele snelle payserver nodig.

Privacy

Is je privacy belangrijk? Zo ja, dan heb je een payserver nodig die SSL ondersteund zodat niemand kan zien wat je download. Wil je echt 100% anoniem zijn? dan hebt je naast SSH een payserver nodig die een gratis VPN aanbiedt.

Andere zaken om rekening mee te houden

Ga je een payserver delen met vrienden of maak je er alleen gebruik van? Wil je hele oude bestanden, die 8 jaar geleden in een nieuwsgroep zijn gepost downloaden, of is 2 jaar payserver retentie genoeg? Wil je een payserver die alleen werkt in combinatie met een usenet download programma van de aanbieder? Of wil je ook downloaden via Spotnet en Grabit? Kijk goed na of je payserver beantwoordt aan je noden. Een goede payserver is Eweka, waarover je hier meer info terugvindt.

eweka payserver bannerBudget

Wat is je budget? Wil je maandelijks een paar euro besteden of een zeer complete payserver gebruiken voor ongeveer 10,- per maand? Hoe wil je betalen als je voor een aanbieder kiest? Niet alle aanbieders bieden betaling middels Paypal of iDEAL aan. Als je al deze vragen in beschouwing neemt, weet je waar je op moet letten bij je zoektocht naar een goede payserver. Sommige payserver aanbieders hebben uitstekende aanbiedingen maar niet iedere aanbieder past bij iedereen.

Payserver, eerst gratis testen, dan pas een betaald abonnement

Er zijn zo ontzettend veel payservers, dat de aanbieders het lastig vinden om nieuwe klanten te vinden. Dus wat doen de grootste payserver aanbieders? Ze laten mogelijke nieuwe klanten gratis een payserver testen. Bij Nederlandse aanbieders mag je meestal niet meer dan 25 GB downloaden.

Er zijn echter ook Nederlandse aanbieders waar je eerst moet betalen voor een maand. Als het dan niet bevalt, moet je dat melden binnen een week en dan krijg je het betaalde geld terug, zonder vragen. Duitse payservers, hebben vaak de beste aanbiedingen, je mag een maand lang downloaden, van 150 gigabyte tot in sommige gevallen wel 300 gigabyte. Er zijn mensen die van de ene gratis payserver aanbieding naar de andere gaan en nooit een abonnement afsluiten. Dat is echter een enorm gedoe, je moet namelijk iedere keer de instellingen in je download programma en dergelijke aanpassen.