Nzbserver offline

Het kan voorkomen dat nzbserver offline is. Of misschien vind je het gewoon een onhandige website. Wat zijn de beste nzbserver alternatieven? Er zijn gelukkig veel alternatieven. Zowel nzb sites, als speciale programma’s.

Spotnet het nzbserver alternatief

Als je een ‘alles in één programma’ wil installeren, kan je het beste kiezen voor spotnet. Dit programma stelt je in staat te zoeken naar een spot en deze direct te downloaden. Je hebt als spotnet gebruiker dus geen extra programma’s nodig zoals Grabit en SABnzbd. Er zijn twee versies van spotnet, namelijk spotnet classic en spotnet 2.0. Een groot verschil is er niet tussen deze twee versies. Er is eigenlijk maar één verschil en dat is dat spotnet 2.0 reclame maakt voor een payserver provider.

Naar een nzb zoeken met Spotlite

Als je nzbserver prettig werken vindt, maar liever een ander programma gebruikt dat nooit offline gaat, is spotlite een optie. Spotlite lijkt erg op spotnet, het enige verschil is dat je er niet mee kan downloaden. Je moet dus een apart download programma installeren zoals Grabit of SABnzbd. Zoeken met spotlite gaat makkelijk en snel. Een voordeel, dat spotnet trouwens ook heeft, is dat je alleen spots ziet die je payserver kan downloaden. Tijdens de installatie moet je namelijk je payserver gegevens invoeren en daardoor worden alleen de spots getoond die je payserver kan vinden. Heb je een goede payserver, zoals Eweka? Dan kan je erg veel vinden en downloaden. Met een slechte payserver kan je vanzelfsprekend weinig spots vinden.

Binsearch en nzbindex

Sommige mensen vinden het prettig om via nzb zoekmachines zoals binsearch en nzbindex te downloaden. Dat is hoe mensen vroeger vanalles opzochten, lang voordat spotnet, spotlite en nzbserver er waren. Nzb zoekmachines zoals binsearch en nzbindex hebben een aantal voordelen die je niet terugvindt bij spotnet of nzbserver.

Als een spot of post een wachtwoord bevat of niet compleet is, staat dat netjes vermeld. Je downloadt in de wetenschap dat de post compleet is en geen wachtwoord bevat. Een nadeel van binsearch en nzbindex is dat deze nzb zoekmachines verder weinig informatie verschaffen over een post. Je krijgt geen tekst, plaatjes en reacties van andere gebruikers te zien, zoals dat wel het geval is bij spotnet, spotlite en nzbserver.

Newzbin het beste nzbserver alternatief

Als je tevreden bent met nzbserver, maar het jammer vindt dat je niet kan reageren, kan je newzbin eens proberen. Newzbin is sinds het verdwijnen van meerdere grote usenet websites snel aan het groeien. Steeds meer mensen ontdekken newzbin en zien in dat het niet zomaar een usenet website is. Je moet je inschrijven op newzbin. Daarna kan je berichten en verzoekjes posten op het forum. Je kan gebruik maken van de chatbox waar dag en nacht mensen klaar staan om te antwoorden op je vragen. En, het mooiste is, dat je nieuwsgroepen kan doorzoeken op dezelfde manier als nzbserver. Als je nieuwsgierig bent naar newzbin kan je je hier inschrijven. Je wordt dan naar het forum geredirect, waar je je kan registreren. Daarna ga je weer terug naar web.newzbin.org, en dan zie je een website die ontzettend veel weg heeft van nzbserver en bijna net zo werkt. Veel plezier!