Nzbserver.com error

Nzbserver.com error NZB downloaden

Wie nzbserver.com opzoekt, krijgt soms een foutmelding tijdens het downloaden van het NZB bestand.

De foutmelding  op nzbserver.com ziet er altijd al volgt uit:

{“result”:”failure”,”data”:[],”info”:[],”warnings”:[],”errors”:[“Spot is not in our Spotweb database”]}.Waarschijnlijk zoek je een oplossing voor deze foutmelding? Er zijn gelukkig meerdere oplossingen.

Nzbserver.com foutmelding

Nzbserver.com is de meest gebruikte usenet website om nzb bestanden te downloaden. Het is een kwestie van zoeken, op ‘Download NZB’ klikken, en wachten tot SABnzbd, Grabit of welk usenet download programma je ook gebruikt, begint te downloaden. Tot op enkele weken geleden werkte alles probleemloos. Sinds enkele weken krijgen mensen helaas een foutmelding als ze op de bekende blauwe ‘Download NZB’ knop drukken. Het probleem heeft te maken met de database van nzbserver. De pagina verfrissen, eindeloos op de ‘Download NZB’ knop drukken, het heeft allemaal geen zin.

De oplossing
Het nadeel van deze oplossing is dat je niet direct vanaf een pagina op nzbserver.com iets kan downloaden als je dit probleem tegenkomt. De welbekende blauwe ‘Download NZB’ knop is immers nutteloos. Je moet op een andere manier het juiste NZB bestand vinden en downloaden. Maar hoe doe je dat?

NZB zoekmachine
De beste manier om dit probleem op te lossen is door gebruik te maken van een andere NZB zoekmachine. Een van de beste NZB zoekmachines is binsearch. Met binsearch.info kan je buiten nzbserver toch opzoek gaan naar een NZB bestand, als je een foutmelding krijgt. Hoe doe je dat? Je neemt de naam van het bestand. Die kan je zien op nzbserver.com. Daarna kan je op binsearch zoeken naar het bestand. Je maakt een nzb bestand aan, opent deze met je newsreader en dan kan je middels deze omweg toch downloaden wat je wil hebben.