newzbin

Newzbin het alternatief voor nzbserver

De bekendste nzb website in Nederland is nzbserver. Niet veel mensen weten dat er een goed alternatief is voor nzbserver. De website newzbin is veel uitgebreider en heeft een ontzettend actieve en gezellige community.

Mensen die naar newzbin.org gaan, zien een simpel forum en haken dan vaak af. Newsbin is echter veel meer dan een forum. Het forum is een onderdeel van de usenet website. Het beste gedeelte van newzbin is de web versie en dit gedeelte van de website lijkt erg veel op nzbserver.

Newzbin inschrijven

Hieronder een korte handleiding over het gebruik van de webversie van newsbin. Je kan op de afbeeldingen op deze pagina klikken om ze groter te maken.

registeren newzbinAllereerst is het noodzakelijk om je in te schrijven voor de website. Ga naar web.newzbin.org/login.php en zoek naar de tekst ‘Nog geen account? Registeren‘. Klik hierop en registreer je met een echt email adres, je krijgt hierna een bevestigingsmail. Gebruik niet je echte naam, verzin een leuke nickname.

Na de registratie op newzbin

newzbin interfaceNa de registratie kan je naar web.newzbin.org gaan en inloggen met de logins die je hebt opgegeven tijdens de registratie. Je krijgt nu de echte website te zien, die erg lijkt op nzbserver en bijna net zo werkt. Je ziet een lijst met spots en aan de linkerkant kan je kiezen uit allerlei categorie├źn, van films, muziek tot programma’s. Het is mogelijk om deze lijst te doorlopen of een gewenste categorie aan te klikken en deze door te nemen. Maar je kan ook direct zoeken naar een spot.

Makkelijk naar een nzb zoeken

Dankzij de zoekfunctie is het makkelijk om naar een nzb bestand. Bovenaan de website zie je een witte zoekbalk. Als je hierin een zoekopdracht invoert opent er een nieuw klein venster. Je kan eventueel filters gebruiken. In het voorbeeld op de afbeelding zoeken wij naar Ubuntu.

 

nzb searchNa het zoeken verschijnt er een lijst met resultaten. In ons geval is er slechts 1 zoekresultaat maar dat is genoeg. Om de spot te bekijken moet je er twee keer op klikken, waarna een nieuw venster wordt geopend. Je krijgt dan allerlei informatie te zien over de spot en hebt de mogelijkheid om een nzb bestand te downloaden.

 

Newzbin nzb downloaden

newzbin nzb downloadenEr is vaak veel informatie te zien. Mensen plaatsen teksten, afbeeldingen en links naar websites met meer informatie over een spot. Je kan de spotter bedanken of een berichtje achterlaten voor degene die de spot heeft aangemeld. Als je de nzb wilt downloaden kan dat op 2 manieren. Kijk in de rechterbovenkant. Daar zie je SAB en nzb staan. Gebruik je SABnzbd om te downloaden? Klik dan op SAB. Als je een ander download programma gebruikt, kan je op nzb klikken. Er wordt direct een nzb aangemaakt, die je in je download programma kan laden. Het downloaden begint dan.

Betalen voor newzbin?

Voor bepaalde opties moet betaald worden. De beheerders van newzbin willen een donatie in ruil voor deze opties. Enkele van deze opties zijn de HD Seriebox en de HD Moviebox, waarin je films en series kan opslaan. Het is echter niet noodzakelijk om te doneren. De website werkt uitstekend zonder ervoor te betalen. Wil je wel betalen dan moet dat via cryptocurrency. Je koopt dan via iDeal of Paypal cryptocurrency, waarna dit wordt overgemaakt naar de beheerders van de website.

Gezelliger dan nzbserver, makkelijker dan binsearch

Newzbin heeft niet alleen een forum maar ook een chatbox. Daarnaast kan ieder lid reageren op spots. Dan is niet mogelijk op nzbserver, waardoor newzbin een stuk gezelliger is.

Vergeleken met nzb zoekmachines zoals binsearch en nzbindex is newzbin een verademing. Je krijgt veel meer informatie, kan met andere leden communiceren en zelfs verzoekjes doen. Wij zijn daarom van mening dan newzbin de beste en meest uitgebreide usenet website is van dit moment.