Downloaden uit nieuwsgroepen is helemaal niet moeilijk. Er zijn veel manieren om een bestand te downloaden uit nieuwsgroepen. De beste manier om te downloaden uit nieuwsgroepen is met nzbserver en een newsreader, zoals Grabit. SABnzbd is ook een uitstekende newsreader maar in deze handleiding gaan we in op nzbserver en Grabit. Voor de duidelijkheid, met nzbserver kan je zoeken en met Grabit downloaden.

Grabit downloaden en instellen

GrabitGrabit is gratis te verkrijgen. Download altijd de laatste versie van de website van de ontwikkelaars.
Je kan wel opzoek gaan naar een andere website maar dan download je misschien malware of je mag je inschrijven voor een achterlijke nieuwsbrief. Download Grabit van de website van de ontwikkelaars shemes.com, dan weet je zeker dat je geen malware download.

Als Grabit gedownload is kan je het programma gaan installeren. Dat is allemaal erg simpel, we gaan daar dus ook niet verder op in. Na het downloaden krijg je een vraag waar veel mensen op vastlopen, je moet je payserver gegevens invoeren. Heb je nog geen payserver? Probeer dan een gratis payserver, er zijn veel snelle payservers die je een tijd gratis kan proberen.

Als je een payserver hebt aangevraagd, stuurt de provider het payserver adres door, en ook je logins, bestaande uit een gebruikersnaam en wachtwoord. Het payserver adres noemt men een NNTP adres. Als je deze gegevens invoert in Grabit en op next, dus volgende drukt, gaat Grabit voor je aan de slag. Alle nieuwsgroepen worden gedownload die voorkomen in de payserver. Grabit is hierna klaar om te gaan downloaden, laten we nu naar een download zoeken met de website nzbserver.com

Nzbserver doorzoeken

grabit nzbserver zoekenNzbserver.com is een handige usenet index website waarop je kan zoeken naar bestanden die zijn te vinden in nieuwsgroepen.
Over het algemeen zijn de bestanden die je vindt met nzbserver.com van goede kwaliteit, vaak beter dan Spotnet.
Spotnet wordt niet in de gaten gehouden, meer malware dus.

Aan de linkerkant kan je een zoekopdracht specificeren door op image, sounds, games of application te drukken. Deze tabbladen zijn ieder weer onderverdeeld in andere secties, als je bijvoorbeeld alleen GrabitDVD’s wilt zien, kan je drukken op image en daarna op DVD.

Met de zoekfunctie, in de linker bovenkant van de website, kan je zoeken naar een bestand.
Wij gaan in dit voorbeeld zoeken naar de term ‘freeware’.
Er verschijnt een lijst met freeware aanmeldingen. In dit voorbeeld kiezen we voor het de applicatie AnyBurn.

Als je op het zoekresultaat drukt opent de pagina. Rechtsboven zie je ‘NZB’ staan. Als we daar op
drukken wordt binsearch.info geopend, een fantastische NZB zoekmachine. Als je een keer geen toegang hebt tot nzbserver.com omdat de website offline is, kan je als alternatief altijd binsearch.info gebruiken. Klik op binsearchinfo nzb bestandhet vierkantje, om deze te selecteren. Je kan nu op ‘create nzb’ drukken, waarop Grabit wordt geopend. Grabit begint nu met downloaden en na enige tijd is de download te vinden in de map Grabit downloads.

Incomplete bestanden in Grabit?

Haal je vaak incomplete bestanden binnen of kan je amper iets downloaden?
Probeer dan eens een andere payserver. Er zijn genoeg payservers die je voor niets kan proberen.
Eweka is een uitstekende Nederlandse payserver provider die je een week gratis kan proberen.
Als je dan, met een gratis payserver, geen download problemen hebt, weet je dat het ligt aan je oude payserver en dat je een andere provider nodig hebt.