Nzbserver.com foutmelding NZB downloaden

Wie nzbserver.com opzoek, krijgt soms een foutmelding tijdens het downloaden van een NZB bestand.

De foutmelding  op nzbserver.com ziet er altijd al volgt uit: {“result”:”failure”,”data”:[],”info”:[],”warnings”:[],”errors”:[“Spot is not in our Spotweb database”]} Waarschijnlijk zoek je een oplossing voor deze foutmelding? Er zijn gelukkig meerdere oplossingen.

Nzbserver.com foutmelding

nzbserver.com foutmeldingNzbserver.com is de meest gebruikte usenet website om nzb bestanden te downloaden. Het is een kwestie van zoeken, Download nzb indrukken en wachten tot SABNzbd, Grabit of welk usenet download programma je maar gebruikt begint te downloaden. Tot op enkele weken geleden werkte alles probleemloos. Sinds enkele weken krijgen mensen helaas een foutmelding als ze op de bekende blauwe ‘Download NZB’ knop drukken. Het probleem heeft te maken met de database van nzbserver. De pagina verfrissen, eindeloos op de ‘Download NZB’ knop drukken, het heeft allemaal geen zin.

De oplossing
Een ieder probleem kent een oplossing en zo ook dit ‘probleem’.
Nadeel is wel dat je niet direct vanaf een pagina op nzbserver.com iets kan downloaden als je dit probleem tegenkomt. De welbekende blauwe ‘Download NZB’ knop is immers nutteloos. Je moet op een andere manier het juiste NZB bestand vinden en downloaden. Maar hoe doe je dat?

NZB zoekmachine
De beste manier om dit probleem op te lossen is door gebruik te maken van een NZB zoekmachine.
Een van de beste NZB zoekmachines is binsearch.info Met binsearch.info kan je buiten nzbserver toch opzoek gaan naar een NZB bestand, als je een foutmelding krijgt. Hoe doe je dat? Je neemt de naam van het bestand. De kan je zien op nzbserver.com. Daarna kan je op binsearch zoeken naar het bestand. Je maakt een nzb bestand aan, opent deze met je newsreader en kan middels deze omweg toch downloaden wat je wilt hebben.

Lees meer

Beste payserver

De beste payserver is natuurlijk een payserver die aansluit bij je download behoeftes. Een hoge downloadsnelheid en retentie, militaire encryptie, waardoor je echt helemaal anoniem bent, het is maar net wat je belangrijk vindt. Een ding wilt bijna iedereen, een gratis payserver, die je eerst gratis kan testen voordat je de beslissing neemt om er eventueel voor te betalen.

Beste Payserver

Beste payserver proefabonnementen

Er zijn best veel payserver providers die een vrijblijvend proefabonnement aanbieden. Het is een manier voor een provider om potentiële nieuwe klanten te vinden. Voor jou is het de manier om te kijken of je te maken hebt met een goede usenet provider of niet. Je kan de payserver uitgebreid testen en weet precies waar je aan toe bent voordat je eventueel overgaat op een betaald abonnement.

Hieronder een overzicht van de beste payserver proefabonnementen

UseNext (300 GB, 2 weken)
UseNext biedt een van de interessantste nieuwsserver proefabonnementen aan. Je mag 300 GB downloaden, 14 dagen lang. Inschrijving is erg simpel, je moet je gegevens invoeren en daarna bevestigen dat je niet eerder een gratis nieuwserver hebt afgenomen door €1,00 over te maken. Betaling kan gewoon met iDEAL, Paypal of creditcard. Klik hier om UseNext te proberen

Usenet (300 GB, 2 weken)
Het payserver proefabonnement van usenet.nl is bijna hetzelfde als van UseNext. Je mag 300 GB downloaden gedurende 2 weken. Ook de inschrijving is exact hetzelfde. Klik hier om Usenet.nl 14 dagen te proberen

Eweka (7 dagen proefabonnement)
Eweka is een van de oudste payserver providers in Nederland. Ze hebben eigen serverparken en bieden uitstekende abonnementen aan. Het payserver proefabonnement is simpel. Betaal voor 1 maand, bevalt het niet dan kan je binnen een week opzeggen en dan krijg je het betaalde geld terug. Als je binnen de week opzegt, kost het dus niets! Klik hier voor het Eweka proefabonnement

Pure Usenet  (7 dagen proefabonnement)
Pure Usenet is een Nederlandse provider die veel verschillende pakketten aanbiedt. Het is net zoals bij Eweka mogelijk om een maandabonnement af te sluiten. Bevalt het abonnement niet, dan kan je gewoon opzeggen binnen 7 dagen en dan boeken ze je geld terug. Het proefabonnement van Pure Usenet proberen? Klik hier

Usenet Server (14 dagen, 10 GB)

PayserversUsenetServer is een zeer oude payserver provider. De downloadsnelheden zijn zeer hoog en de retentie is bij geen enkele andere usenet provider zo extreem, bijna 3600 dagen! UsenetServer heeft een 14 daags payserver proefabonnement waarbij je 10 GB mag downloaden. UsenetServer nu proberen!
EasyNews 
(14 dagen, 10 GB)
EasyNews bestaat al sinds 1995 en heeft een zeer trouwe klantenkring. De retentie en downloadsnelheden zijn uitmuntend en de klantenservice staat erom bekend gericht en klantvriendelijk te reageren. Voor het EasyNews proefabonnement kan je hier klikken

Newshosting (14 dagen, 30 GB)
Newshosting is net zoals EasyNews en UsenetServer een erg oude betrouwbare nieuwsserver provider. Je mag 14 dagen downloaden met een maximum van 10 GB. Het mooiste is dat Newshosting je bij het proefabonnement een gratis VPN geeft. Naast de SSL payserver heb je dus ook een VPN, waardoor je echt anoniem kan downloaden. NewsHosting testen?

UsenetBucket  (25 GB, 7 dagen lang)
Download 5 GB, gratis met de payserver van UsenetBucket. Schrijf je je in middels Facebook, dan krijg je een usenet proefabonnement van 20 GB extra, dus 25 GB in totaal. Creditcard, Paypal verificatie is niet nodig, je hoeft alleen een email adres in te voeren.
UsenetBucket  7 dagen testen!

Lees meer

Goedkope payserver

Heb je een goedkope payserver nodig? Er zijn in Nederland erg veel goede payserver diensten die helemaal niet zo duur zijn.
Voor een paar euro per maand heb je al een goede payserver die je zonder limieten kan gebruiken.
Als je goedkoop nog te duur vindt kan je ook gratis payservers proberen.

Gratis payservers? Ze bestaan

payserver Een payserver is een betaalde NNTP server. Eigenlijk niets meer dan een server waarmee je kan downloaden uit nieuwsgroepen. Sommige payservers zijn uitstekend, anderen zijn totale bagger.
Een uitstekende manier om te checken of een payserver provider goed is of ronduit zuigt, is door te kijken of ze een gratis nieuwsserver aanbieden.

De meeste providers die usenet abonnementen aanbieden zijn bereidt de klant ze te laten testen. Meestal moet je wel eerst betalen. Vaag, want het is een gratis payserver… Als je betaald hebt kan je binnen een bepaalde termijn opzeggen. Bij sommige providers heb je een paar dagen, bij andere een paar weken en er zijn enkele providers die je een hele maand laten downloaden.

Zeg je binnen de termijn op dan krijg je het betaalde geld terug! Een handige manier om te checken of een provider een goede nieuwsserver aanbiedt. Gewoon zelf testen, is het niets, dan zijn er nog duizend en een andere providers die ook een gratis payserver aanbieden.

Wat is een goede payserver?

Een goede payserver is een payserver die je gratis kan testen.
Er zijn natuurlijk een hoop andere dingen die erg belangrijk zijn.

 • Hoeveel nieuwsgroepen dekt een payserver? Er zijn 150.000 + nieuwsgroepen, waarvan er 80.000 echt belangrijk zijn als je graag films e.d. download.
  De hoeveelheid nieuwsgroepen is dus belangrijk en iets waar je op moet letten.
 • Tot hoeveel dagen terug kan je downloaden? Als iemand 5 jaar geleden een film heeft geüpload naar een nieuwsgroep, kan je die dan nog downloaden?
  Als je bestanden kan downloaden die heel lang geleden geüpload zijn, heb je een hoge ‘retentie’.
  Hoe meer retentie een payserver heeft, des te meer bestanden je kan downloaden.
  Een retentie van 2000 dagen is erg veel. 900 dagen is gangbaar en eigenlijk al genoeg, je kan dan immers bestanden downloaden die bijna 3 jaar geleden geüpload zijn.
 • Hoe zit het met takedown notice? Als iemand een film upload waar copyright op zit, worden usenet providers soms benaderd door copyright organisaties.
  Ze moeten dan, niet omdat ze het leuk vinden maar echt omdat ze het verplicht zijn, de film verwijderen van hun nieuwsserver. Dat is soms balen als je net die film wilt downloaden. Erg veel is daar niet aan te doen, alle payserver providers moeten wel eens wat verwijderen. Als je echter aan de lopende band naast het net vist, ga dan opzoek naar een andere payserver provider. Sommige providers halen erg makkelijk zaken van hun nieuwsservers af, anderen doen dat alleen als het echt moet.
 • Een logische, wat is de downloadsnelheid? Je wilt immers downloaden. Krijg je echt de snelheid die de provider je beloofd? Dat is een belangrijk punt om te checken als je een gratis nieuwsserver aan het testen bent.
 • Veilig of niet? Deze vraag is anno 2015 bijna niet meer aan de orde. Bieden ze een payserver aan die SSL ondersteund? Met SSL kan niemand zien wat je download. Men kan alleen zien dat je online bent en data download. Als je geen SSL gebruikt, kunnen mensen op hetzelfde netwerk, dus thuis, op je werk maar ook mensen bij dezelfde internet provider zien wat je download.
  Het is zelfs mogelijk dat iemand je logins jat en dan illegale dingen gaat uithalen. Anderen denken dan dat jij het was, jou logins, op jou netwerk. Om gesodemieter te voorkomen, gebruik altijd SSL. Je hoeft bijna niets in te stellen, gebeurt vanzelf. Bijna alle providers ondersteunen SSL, ze vinden het zelf ook niet prettig als iemand hun klanten begluurt.

Hierboven in een notendop alles opgesomd waar je op moet letten als je een gratis nieuwsserver gaat proberen. Niet gewoon een paar dagen of weken downloaden, test een payserver echt en kijk hoe het gesteld is met de retentie, downloadsnelheid, veiligheid en gedekte nieuwsgroepen. Als je ook een goede payserver nodig hebt, weet je bij welke provider je kan kijken voor een maandabonnement!

Lees meer

Nzbserver offline? De alternatieven

NZB server is website die uitermate handig is als men Usenet wilt doorzoeken. Er zijn allerlei bestanden te vinden die netjes zijn onderverdeeld in allerlei categorieën. Zo kan men in de categorie Images films en ebooks vinden, in Sounds muziek en luisterboeken, in Games allerlei spelletjes en in Applicaties een ieder soort programma dat je maar kan bedenken. Alle categorieën op NZB server zijn onderverdeeld in subcategorieën, zodat je nog gerichter kan zoeken.

NZB van nzbserver downloaden

NZB server is een handige website, je kan direct zoeken naar een bestand, rechts bovenin de pagina op NZB klikken en dan wordt je naar een NZB zoekmachine gebracht. Daar kan je een NZB bestand aanmaken en dat in je favoriete downloadprogramma importeren, Newsleecher, SABnzbd, Grabit of bijvoorbeeld NZBget. Als het NZB bestand is geladen in je downloadprogramma begint deze te downloaden. NZB server is erg handig omdat je in tegenstelling tot SpotLite of SpotNet niets hoeft te installeren om te zoeken. Het is dus niet mogelijk om nzbserver.com te downloaden maar wel een NZB bestand.

NZBserver alternatief

nzbserverHet komt wel eens voor dat NZBserver.com offline is. Gemiddeld een uurtje per maand. Misschien vind je dat vreemd het is een website, waarom kan men die niet gewoon online houden? NZBserver.com is niet zomaar een website. Dagelijks wordt de website vele honderdduizenden keren bezocht door talloze mensen, ook uit andere landen. De website adverteert niet en heeft geen winstdoel, de mensen achter NZBserver.com hebben daar schijnbaar geen zin in. Als een website honderdduizenden keren op een dag bezocht wordt en er weinig wordt uitgegeven aan hosting dan kan een website wel eens offline gaan.

Als NZBserver.com offline is kan je SpotLite proberen. Een nadeel is dat Spotlite een programma is, je moet het dus eerst installeren. Als je perse via een website wilt zoeken is NZBstars een redelijk alternatief, het is een kloon van NZBserver. Je kan ook gewoon een NZB zoekmachine gebruiken, dat is niet zo overzichtelijk maar op zich kan je alles vinden. Een ander alternatief is Spotnet, al moet ik erkennen dat Spotnet nou niet bepaald snel geïnstalleerd is.

Downloaden van nzbserver.com?

Downloaden van NZBserver is opzich niet moeilijk, als je eenmaal begrijpt hoe het werkt. Nogmaals, je kan niet direct downloaden van de website zelf, het is slechts een handige website waarmee je kan zoeken naar bestanden. Om te kunnen downloaden van NZB server heb je een payserver nodig. Daarnaast heb je ook een downloadprogramma nodig zoals Newsleecher, SABnzbd, Grabit of bijvoorbeeld NZBget. Heb je een downloadprogramma en een payserver dan kan je zoeken, een NZB bestand downloaden en deze laden in je downloadprogramma. Als je je wilt inschrijven voor de website kan dat maar niet zoals bij een gewone website. In een andere handleiding laten we je zien hoe je je kan inschrijven voor nzbserver.com

Lees meer